Man doodgeschoten in Eindhoven

Bij een schietincident in de Sionstraat in Eindhoven kwam zaterdagavond 8 september rond 20.00 uur een man om het leven. Toegesnelde hulpdiensten troffen de man aan in een auto, maar konden niets meer voor hem betekenen. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Een woordvoerder van de politie zegt: "Op dit moment is het van belang dat we de identiteit van het slachtoffer vaststellen en zijn familie in kennis stellen."

Na het schietincident is de mogelijke dader de straat uit gevlucht. Het zou gaan om een man met een Turks/ Marokkaans uiterlijk, tussen de 50-53 jaar oud met zwart/grijs haar en een snor. Hij is ongeveer 1.65 -1.70 cm lang en heeft een gezet postuur. Tijdens het vluchten zou hij een tas bij zich hebben met daarop een opdruk.

De woordvoerder: "We zijn volop bezig met het onderzoek. Het is belangrijk dat we duidelijk krijgen wat er zich heeft afgespeeld. Op dit moment zijn specialisten van forensisch onderzoek bezig met sporenonderzoek. Dit onderzoek neemt veel tijd in beslag en kan nog enkele uren duren. Er wordt zeer nauwkeurig gezocht naar sporen en aanwijzingen. Ieder detail is hierbij van belang."

Er is direct een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Onder leiding van een officier van justitie onderzoekt dit rechercheteam de toedracht rond de dood van de man. De woordvoerder: "Naast het onderzoeken van de omstandigheden waaronder de man om het leven kwam, kijken we ook naar zijn achtergronden en naar een mogelijk motief. Uiteraard wordt op dit moment een buurtonderzoek in de wijk gehouden. We zijn met diverse mensen in gesprek."

Update 15:45 uur
Het gaat om een 34-jarige inwoner van Eindhoven. Het sporenonderzoek werd in de loop van de nacht afgerond. De auto waarin het slachtoffer zat is in beslag genomen en wordt elders nog verder onderzocht. Er is vandaag opnieuw met getuigen en buurtbewoners gesproken. Daarnaast wordt er ook gesproken met diverse mensen uit de omgeving van het slachtoffer.

Uit de eerste gesprekken met getuigen komt naar voren dat er mogelijk sprake is van twee mannen die vlak na het incident op de hoek van de Sionstraat met de Gibeonstraat stonden. Dit was op zo'n 20 meter afstand van het schietincident. De politie op zoek naar deze twee mannen. Mogelijk hebben zij belangrijke informatie. 

Man doodgeschoten in Eindhoven (Foto: Politie.nl)
Man doodgeschoten in Eindhoven (Foto: Politie.nl)