FOK! Wat een weer: licht wisselvallig

Welkom!  

Gisteren trokken er opnieuw een aantal stevige buien over het land. In Zoetermeer viel er zowaar nog 35 mm. Ikzelf werd rond half 5 wakker gemaakt door een paar pittige bliksemontladingen met bijbehorende donders. Na deze buien is het voorlopig wel even gedaan met de grote hoosregens. Niet dat het dit weekend helemaal droog blijft, maar de hoeveelheden zijn klein. 

Overdag trokken er over het noordwesten- en noorden nog enkele buien over. Daar kwam ook onweer bij voor. In de loop van de nacht verdwenen de meeste buien en werd het net als elders in het land overwegend droog met opklaringen.

Vandaag beginnen we het weekend met zonnige perioden. Later in de middag raakt het echter weer bewolkt vanuit het westen. Een zwakke storing trekt dan net noord van ons land naar de Duitse Bocht toe. Uit de bewolking valt af en toe een beetje regen. Dit opnieuw vooral in het noordwesten en noorden. In het zuiden blijft het overwegend droog. Het wordt ongeveer 17 graden bij een matige tot vrij krachtige westelijke wind.

Zondag is er dan weer meer ruimte voor de zon. 

Fijn weekend!  

Zonkracht  

Nederland

Oude Maas (Foto: Interpretatie)
De Oude Maas. Prachtig Hollands weertje erbij. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!