'Advocaat staat op trainerslijstje FC Utrecht'

Dick Advocaat is één van de gegadigden om de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht te worden. De club zoekt een opvolger voor Jean-Paul de Jong.

Utrecht besloot eerder deze week de samenwerking met De Jong te beëindigen en volgens FOX Sports staat onder meer Advocaat op het lijstje van de club. Advocaat werd enkele maanden clubloos nadat hij met Sparta was gedegradeerd uit de Eredivisie. Frans van Seumeren, de eigenaar van FC Utrecht, wil graag een grote naam aantrekken.

Eerder deze week werd ook de naam van Jaap Stam genoemd. Volgens het Algemeen Dagblad staat hij echter niet echt te popelen om in de Galgenwaard aan de slag te gaan. Tegen Voetbal International vertelde Stam dat hij geen contact heeft gehad met Utrecht. "Dan verbaast het me al helemáál als ik lees dat ik andere voorkeuren heb en voorwaarden zou hebben gesteld over bijvoorbeeld de samenstelling van de staf."

"Volgens mij moet je dan eerst hebben gesproken met elkaar. En dat is dus niet gebeurd", aldus de oud-speler van onder meer PSV, Manchester United, AC Milan en Ajax. In de Eredivisie staat FC Utrecht momenteel elfde met vijf punten uit de eerste vier competitieduels.