Van Hooijdonk haalt uit: "Hugo Borst was laf en achterbaks"

Pierre van Hooijdonk heeft in een interview hard uitgehaald naar collega-analytici René van der Gijp, Johan Derksen en met name Hugo Borst.

Als analist voor de NOS kreeg Van Hooijdonk het vier jaar geleden tijdens het WK in Brazilië aan de stok met Robin van Persie. De oud-speler van Feyenoord claimt dat dat de schuld was van Borst. "Voor mij was Hugo altijd meer dan een collega-journalist en ik was vrij goed met hem, maar wat hij mij flikte in Studio Brazilië, was laf en achterbaks", zegt hij in gesprek met Playboy.

"Prima als je met elkaar flink van mening verschilt, maar zo ga je niet om met een goede collega voor het oog van de camera. Die fittie met Robin was een stiekem vooropgezet plannetje van Hugo samen met Henk Spaan. Dat is ook later bevestigd door directe betrokkenen." Van Hooijdonk heeft het nooit uitgepraat met Borst. "Ik ben helemaal klaar met hem. Hij springt mij iets te snel op een fiets van een ander. In zijn geval op een fiets met een Tweede Wereldoorlogluchtje."

Van Hooijdonk wil ook wat kwijt over de heren van Veronica Inside. "Het stoort mij dat Derksen en Van der Gijp mensen graag flink belachelijk maken zodra ze het ergens niet mee eens zijn. Iets meer respect zou wel op zijn plaats zijn. Ik heb niets tegen beide heren. René slaat alleen soms zo door, ik heb het idee dat hij regelmatig een pilletje voor de uitzending slikt."

"Derksen is gewend om zijn verhaal te doen, ook al is dat totaal niet gefundeerd, en dit zo scherp mogelijk te formuleren omdat hij door heeft dat dit nu eenmaal scoort op tv. Om vervolgens enkele weken later met verve een tegenovergesteld verhaal te houden. Dat vind ik wel komisch."