Jong Oranje pakt punt op bezoek bij Jong Engeland

Jong Oranje heeft donderdagavond in de EK-kwalificatiereeks een punt gepakt tegen Jong Engeland. In Norwich bleef het bij 0-0.

Met nog vier kwalificatiewedstrijden te spelen wachtte voor Jong Oranje de taak op proberen koploper Engeland nog in te halen, wat directe plaatsing voor het EK zou betekenen, of bij de vier beste nummers twee, van de negen groepen, te zien komen om via play-offs plaatsing voor het toernooi af te dwingen.

Guus Til kreeg vroeg in de wedstrijd de eerste kans voor Jong Oranje, maar de middenvelder van AZ schoot met links over. In de eerste wedstrijd tussen beide landen eindigde het in 1-1 en ook nu was het duel in evenwicht. De ploeg van Erwin van de Looi speelde bij vlagen slordig, zo wachtte Sam Lammers vlak voor rust met een pass op Arnaut Groeneveld, die vervolgens buitenspel stond.

In het eerste kwartier na rust zette Jong Engeland Oranje onder druk en werd het dreigend via Dominic Calvert-Lewin en James Maddison. Justin Bijlow kon de inzetten keren. Ondanks de dreiging van de Engelsen hield Nederland stand en in het vervolg van de wedstrijd werd er ook niet gescoord. Demarai Gray was nog dichtbij een treffer, maar hij trof de lat.

Jong Oranje blijft tweede in Groep 4 met een achterstand van vijf punten op Jong Engeland. Door de 3-0 zege van Jong Schotland op Jong Andorra zijn de Schotten genaderd tot op één punt. Komende dinsdag treft Jong Oranje in Doetinchem Jong Schotland.