Pyromaan op heterdaad betrapt

Op 5 september is in de vroege ochtend een 37-jarige man uit Ede op heterdaad aangehouden toen hij bezig was met het in brand steken van afval op de Ganzenweide in Ede. Dat was geen toeval, want de politie had deze man al langer op het oog in verband een serie brandstichtingen in het centrum van Ede.

In juli viel het de politie op dat er op verschillende plekken in Ede vuilnis in brand werd gestoken. Dit varieerde van vuilniszakken tot afval- en papiercontainers. Op dat moment stond de teller op 12 meldingen. Binnen het politieteam in Ede en met de meldkamer in Arnhem werden afspraken gemaakt over hoe er gereageerd zou worden op nieuwe meldingen.

Ook werd er een recherche-onderzoek gestart. Op een gegeven moment had de politie zoveel informatie die wees naar één bepaald persoon, dat de officier van justitie toestemming gaf om deze man stelselmatig te volgen.

Op 5 september werd de man op heterdaad betrapt. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau waar hij zal worden gehoord over in ieder geval negen brandstichtingen. De politie sluit niet uit dat de man gelinkt kan worden aan nog veel meer zaken.

Pyromaan op heterdaad betrapt (Foto ter illustratie ©Pxhere.com)
Pyromaan op heterdaad betrapt (Foto ter illustratie ©Pxhere.com)