Koeman kiest voor Cillessen: "Hij is net iets beter"

Jasper Cillessen is door bondscoach Ronald Koeman aangewezen als eerste doelman van Oranje, ondanks dat Cillessen geen basisplek heeft bij Barcelona.

Dat liet Koeman woensdag weten op de persconferentie voor de thuiswedstrijd van donderdag tegen Peru. "Ja, Cillessen gaat keepen. Zoet en hij hebben allebei twee wedstrijden gekeept en nu willen we duidelijkheid scheppen. In het totaalplaatje is Jasper net iets beter", vindt de coach. "Dat is teleurstellend voor Jeroen, en we zijn blij dat we twee geweldige keepers hebben, maar de keuze valt op Jasper."

"Als een speler regelmatig een wedstrijd speelt en daarin toont de beste te zijn, dan stel ik de beste op. Dat heeft Jasper laten zien", aldus Koeman. "Maar als het maandenlang geen wedstrijd is, dan is het een ander verhaal." Cillessen is bij Barça tweede keus achter Marc-André Ter Stegen, terwijl Zoet bij PSV wekelijks op een basisplek kan rekenen.

Het duel met Peru wordt de vijfde interland onder leiding van Koeman, die tegen eind maart tegen Portugal (0-3 winst) en in juni tegen Italië (1-1) Cillessen opstelde. Tegen Engeland (0-1 verlies) en Slowakije (1-1) mocht Zoet zijn kunsten vertonen.