Shaw: "Het scheelde weinig of ik was mijn been kwijt geweest"

Luke Shaw is dit seizoen één van de lichtpuntjes bij Manchester United en hij heeft daar zoals bekend een enorm gevecht voor moeten leveren.

Het had namelijk erg weinig gescheeld of de verdediger van Manchester United was jaren geleden al gestopt met voetballen, bekent de verdediger die nu ook eindelijk weer eens is opgeroepen voor de Engelse nationale ploeg. De linksback brak in 2015 door een tackle van Héctor Moreno in een Champions League-duel met PSV zijn been en vreesde toen voor het ergste.

“Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit aan stoppen heb gedacht. Ik heb veel complicaties gehad met mijn been en dat was echt het moeilijkste moment tijdens mijn carrière. Maar ik had veel goede mensen om me heen die me hielpen, veel goede vrienden en familie. Zij hebben me er doorheen geholpen”, legt hij uit in gesprek met verschillende Engelse media.

 Luke Shaw (Bron: Youtube)

“Niemand weet dit, maar het scheelde weinig of ik was mijn been kwijtgeraakt. Ik heb dat nooit geweten totdat de dokter het mij zes maanden later vertelde. Ze dachten er nadat het gebeurd was over na om mij terug te laten vliegen en als dat gebeurd was, zou ik waarschijnlijk mijn been zijn kwijtgeraakt vanwege het ontstaan van bloedproppen en dergelijke.”

“Ik heb, en ik wil het er eigenlijk niet te veel over hebben, twee littekens op mijn been op de plek waar ze het open moesten snijden om die bloedproppen eruit te halen, zo ernstig was het”, vervolgt hij zijn verhaal. “Maar ik denk daar niet vaak meer aan terug. Ik voel me nu enorm sterk en mijn rechterbeen voelt net zo als hij deed voor de breuk.”