Vuelta: Etappe 11- Heuvels in de langste rit

Het werd een sprint in de Vuelta a España gisteren, maar vandaag gaat het naar alle waarschijnlijkheid een andere kant op. De heren krijgen met bijna 208km de langste rit van de Vuelta voor de kiezen en dan is het nog zwaar ook: overal gaat het op en af en op en af en weer op.

De start ligt in Mombuey en zoals we in de uitgebreide voorbeschouwing zien staat daar een kerk met een kerktoren, waar enkele leden van de Orde van de Tempeliers ooit in verbleven. Onderweg passeren we talloze heuvels, voor de details verwijzen we u naar de voorbeschouwing.

As Ermidas is in elk geval een fraai dorpje waar de renners even een blik op kunnen werpen, zo halverwege de koers. In Castro Caldeles zien we een fraai kasteel staan, alvorens langzamerhand de weg in wordt gezet richting finishplaats Luintra, waar niks moois te zien en niks leuks te doen is.

In plaats van gortdroge bloedhitte wordt het nu in elk geval aan het begin nat en nog geen 25 graden. Regen wordt aan het einde niet echt verwacht en dat is met de lastige afdalingen maar goed ook. Om 12.04 uur gaat men van start, Eurosport en Sporza zijn er om 15.00 weer bij en de finish ligt tussen 17.23 en 18.00 uur.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)
De slotkilometers van vandaag (Bron: La Vuelta)