Ajax verlengt contract Neres met één seizoen

David Neres heeft een nieuw, verbeterd contract getekend bij Ajax. De Braziliaan ligt nu vast tot 2022, wat neerkomt op een verlenging van één jaar.

Dat meldt de Amsterdamse club via de officiële kanalen, nadat het deze week ook al bekend maakte dat Hakim Ziyech een nieuw contract heeft gekregen. In het geval van de Marokkaanse middenvelder ging het niet om een verlenging, maar om een opwaardering van zijn salaris, wat gezien zijn prestatie als een terechte beloning wordt gezien in de Johan Cruijff ArenA.

Over het salaris van Neres doet de club nog geen uitspraken, maar het lijkt aannemelijk dat hij ook meer is gaan verdienen. De vleugelaanvaller maakte al achttien treffers in 56 officiële duels. Ook geeft hij geregeld panklare voorzetten en past hij goed in het spel wat Ajax wil spelen. Vorig seizoen was hij met veertien goals en elf assists de meest waardevolle Ajacied van de Eredivisie.

In dit seizoen kwam hij nog niet tot scoren, maar Ajax is blij dat hij de club trouw is gebleven, ondanks de interesse van AS Roma. Ook zou de club een bod van Borussia Dortmund hebben afgeslagen om hem in Amsterdam te houden. De Braziliaan maakte in de winterstap van seizoen 2016/17 over van Sao Paulo naar Ajax. Dat kostte de club destijds twaalf miljoen euro, wat vermoedelijk ooit een veelvoud op gaat leveren als hij zo zijn stempel op het spel blijft drukken.

Deze week sprak Dusan Tadic in gesprek met Goal nog uit dat hij hoge verwachtingen heeft van Neres. "Hij snapt het spelletje, is enorm snel en direct. Echt een talent met een hele grote toekomst voor zich. Ik weet zeker dat hij een mooie carrière gaat hebben.”