Viviani sprint makkelijk naar tweede ritzege in Vuelta a España

Elia Viviani heeft de tiende etappe van de Vuelta a España gewonnen. De 29-jarige Italiaanse sprinter van Quick-Step Floors was na een etappe van 177 kilometer de snelste in een massasprint voor wereldkampioen Peter Sagan en Giacomo Nizzolo. Danny van Poppel kwam niet verder dan een zesde plaats. Simon Yates blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Jesus Ezquerra koos vroeg in de etappe voor de aanval. De Spanjaard van van Burgos-BH leek een eenzame dag tegemoet te gaan. Na dertig kilometer kreeg hij alsnog het gezelschap van de Portugees Tiago Machado. Ze reden vijf minuten weg van het peloton, maar in het peloton hadden de sprintersploegen alles onder controle.

Met dertig kilometer voor de streep, op het enige klimmetje van de dag, werden ze dan ook teruggepakt door het peloton. Voor de Spaanse ploeg Burgos-BH ging er een andere renner in de aanval. Ditmaal was Diego Rubio de gelukkige. Hij reed een aantal kilometers voor het peloton uit en werd op negen kilometer van de streep weer bijgehaald.

In het peloton regende het ondertussen lekke banden. Vooral de kopmannen hadden de pech. Nairo Quintana, Thibaut Pinot, Wilco Kelderman en Simon Yates hadden de pech, maar kon alsnog de aansluiting maken in het peloton. Kelderman reed in de laatste drie kilometer nog één keer lek, maar dat bleef zonder gevolgen voor het algemeen klassement.

Vooraan in het peloton was de voorbereiding voor de massasprint ondertussen begonnen. Quick-Step Floors zette Viviani perfect af voor de sprint, waarna de Italiaans kampioen het makkelijke afmaakte voor de Belgische ploeg. Voor Quick-Step Floors is dit de zestige seizoenszege.