Dubbelaarster Schuurs naar kwartfinales US Open, Haase/Middelkoop onderuit

Tennisster Demi Schuurs staat in de kwartfinales van het damesdubbelspel op de US Open. Met haar Belgische partner Elise Mertens, samen als zevende geplaatst, rekende Schuurs af met de Taiwanese Hsieh Su-Wei en de Wit-Russische Aryna Sabalenka: 7-5, 6-4.

In de kwartfinales staan ze tegenover de 22-jarige Tsjechische dames Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova, als eerste geplaatst en winnaressen van de vorige twee Grand Slam-toernooien, Roland Garros en Wimbledon.

Bij de mannen waren Robin Haase en Matwé Middelkoop als veertiende geplaatst, maar de Nederlanders sneuvelden in de achtste finales. Jamie Murray en Bruno Soares (4) waren in dik anderhalf uur met 6-7 (4), 4-6 te sterk.

Ook Wesley Koolhof is klaar en ook daar kwam Jamie Murray bij kijken. Samen met de Oekraïnse Nadiia Kichenok speelde Koolhof in de kwartfinales van het gemengd dubbelspel tegen Murray en de Amerikaanse Bethanie Mattek-Sands. De spannende partij werd beslist in de supertiebreak, waarin het Amerikaans/Britse duo net te sterk was: 6-7 (5), 7-6 (6) [7-10].