FC Utrecht en coach De Jong uit elkaar

Jean-Paul de Jong is niet langer de hoofdtrainer van FC Utrecht. Beide partijen hebben hun samenwerking per direct beëindigd.

De Jong was sinds afgelopen winter coach van FC Utrecht, dat toen Erik ten Hag naar Ajax zag vertrekken. "Het vertrouwen van de spelersgroep was bij de aanstelling van Jean-Paul broos, maar we hebben toch besloten om hem een kans te geven", vertelt grootaandeelhouder Frans van Seumeren op de officiële website van de club.

"Hierbij speelde, naast de ongelukkige timing van de trainerswissel, de wederzijdse loyaliteit een belangrijke rol. Tijdens de evaluatie deze zomer bleek dat de chemie en communicatie met spelers en staf nog steeds niet optimaal was. Daarop werd door Jean-Paul de staf anders ingericht. Helaas heeft dit niet het gewenste resultaat gehad, de progressie is niet in lijn met onze sportieve ambities."

Volgens directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is er alles aan gedaan om een 'werkbare situatie' te creëren. "Het is voor iedereen een enorme teleurstelling dat het toch niet blijkt te werken. Uiteindelijk hebben Jean-Paul en de club in goed overleg besloten de samenwerking te beëindigen."

FC Utrecht gaat nu op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer en tot die tijd staan Marinus Dijkhuizen en Rick Kruys voor de groep. Zij namen sinds de start van dit seizoen de trainingen al voor hun rekening, terwijl De Jong meer op afstand functioneerde. Utrecht pakte vijf punten in de eerste vier duels in de Eredivisie.