Koeman: "Bergwijn had anders bij de selectie gezeten"

Steven Bergwijn was een opvallende afwezige in het Nederlands elftal van de komende twee interlands en Ronald Koeman heeft uitgelegd waarom.

"Het is logisch dat men de wenkbrauwen fronst, had ik ook gedaan als ik niet weet waarom", vertelde Koeman tijdens een persconferentie. "Ik weet waarom, ik heb hem ook gebeld en ook Van Bommel. Ik ben heel duidelijk geweest."

"Bergwijn zit niet bij het Nederlands elftal, omdat Jong Oranje twee hele belangrijke wedstrijden gaat spelen", refereert de bondscoach aan de wedstrijden tegen Jong Engeland en Jong Schotland. "Bergwijn had anders bij de selectie gezeten."

"Leidend was Jong Oranje. Ik heb de keuze moeten maken tussen Bergwijn en Justin Kluivert en daar voor Bergwijn gekozen. Jong Oranje vecht voor zijn laatste kans. Ik schat Bergwijn hoog in dat hij van grote waarde daar kan zijn. Hij past beter in het plaatje, helaas voor hem."

Jong Oranje staat momenteel tweede in de kwalificiatiepoule voor het EK, met een achterstand van vijf punten op koploper Jong Engeland. Nummers drie en vier, Oekraïne en Schotland, hebben drie punten minder. De groepswinnaar plaats zich direct voor het EK en de nummer twee kan zich via de play-offs nog plaatsen.