FOK! Wat een weer: mist en buien

Welkom!

Vandaag moet de mist of nevel eerst even oplossen. Of dat in Zeeland gaat gebeuren is nog maar zeer de vraag, want daar blijft een noordelijke wind staan die aanhoudend vochtige zeelucht aan blijft voeren. In de rest van het land breekt de zon dan geregeld door. Met name in het oosten en noordoosten kan het zelfs vrij zonnig worden. Daar stroomt dan ook warme lucht uit het noorden van Duitsland binnen. En dan krijg je natuurlijk een overgangszone tussen de koelere en warme lucht. Waar die exact komt te liggen is nog niet helemaal zeker. Het lijkt er nu op dat die boven de westelijke helft komt te liggen. Toch kan dat vanmiddag ook ineens het midden zijn. Eigenlijk dus heel onzeker. Op die overgangszone, een vore welteverstaan, gaan zich buien ontwikkelen. Dat kunnen stevige buien zijn met onweer en plaatselijk heel veel regen. Als je zo'n bui over je heen krijgt kan het echt flink plenzen, want dan regent hij boven je hoofd uit. Dit komt omdat er weinig tot geen wind staat morgen, dus zo'n bui leegt zijn inhoud op een bepaalde plek. Waar en wanneer is dus nog vrij onzeker. Trouwens ook in de warme lucht is een enkele stevige bui mogelijk. Echter er zullen ook plaatsen zijn waar helemaal niets gebeurt. Het is dus even goed naar de lucht kijken of de radarbeelden raadplegen. 

De temperaturen liggen hierbij tussen de 21 graden in Zeeland tot lokaal 28 graden, of misschien nog een graadje meer in het oosten en noordoosten.

Zonkracht  

Nederland

Borgerende (Foto: bazbo)
Een prachtige foto van de noordoostkust van Duitsland bij Borgerende. (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!