Keselowski wint NASCAR-klassieker in Darlington, veteranen crashen

Brad Keselowski heeft zondag een van de grote klassiekers op de NASCAR-kalender gewonnen. De 34-jarige coureur won de Southern 500 op de oval van Darlington, op enkele jaren in deze eeuw na al sinds 1950 dé race in het Labor Day-weekeinde.

Kyle Larson was gedurende de race de grote man: van de 367 ronden reed hij er 284 aan de leiding, maar tijdens een pitstop in de slotfase ging het fout voor de jongeling. Zijn team was niet snel genoeg, Keselowski kon de leidende positie na een door Jeffrey Earnhardt veroorzaakte caution overnemen en hield het vol tot de finish.

Joey Logano eindigde als tweede en daarmee was het succes voor Team Penske compleet: sinds Bobby Allison in 1975 hadden ze de Southern 500 niet meer gewonnen, nu werd het een 1-2'tje voor het grote Penske, waarvan de pitcrew door Keselowski uitgebreid werd bedankt.

In de slotfase van de race ging het voor twee veteranen nog even flink fout. Ryan Newman wilde een pitstop maken en was al flink langzamer aan het rijden, maar deed dat nog wel op een vrij hoge lijn. Clint Bowyer zag hem over het hoofd en knalde er vol op, wat beiden een forse dreun opleverde.

Zondag wordt op Indianapolis de laatste race van het reguliere seizoen gereden, alvorens men in Las Vegas gaat beginnen met de play-offs.

Bowyer en Newman in de clinche (Bron: YouTube)