Eerste setverlies Williams op US Open, titelverdedigster Stephens door

Tennisster Serena Williams staat weer eens in de kwartfinales van de US Open. De Amerikaanse nummer zeventien van de plaatsingslijst moest tegen Kaia Kanepi (WTA-44) uit Estland voor het eerst dit toernooi een set inleveren, maar een vroege break in set drie bracht de beslissing: 6-0, 4-6, 6-3.

Williams speelt bij de laatste acht tegen de Tsjechische Karolina Pliskova (8). Tegen de Australische Ashleigh Barty (18) plaatste ze tot twee keer toe een vroege break en in beide gevallen leverde het de verliezend finaliste van 2016 setwinst op: 6-4, 6-4.

Ook titelverdedigster Sloane Stephens (3) staat weer bij de laatste acht. De Belgische Elise Mertens (15) kon bij tijd en wijlen wel partij bieden, met name vroeg in de sets, maar dat was niet genoeg om te voorkomen dat ze na anderhalf uur in kon pakken: 6-3, 6-3.

Stephens neemt het in de kwartfinales op tegen Anastasija Sevastova (19), die voor een knappe prestatie zorgde door de Oekraïnse nummer zeven van de wereld, Elina Svitolina, naar huis te spelen. Svitolina leek zich te herstellen van verlies in set één, maar Sevastova sloeg hard terug: 6-3, 1-6, 6-0.