Del Potro stoomt door naar kwartfinales US Open

Tennisser Juan Martin Del Potro staat in de kwartfinales van de US Open. De Argentijnse nummer drie van de wereld blijft maar indruk maken in New York: in zijn eerste drie partijen verloor hij geen set en ook de Kroaat Borna Coric (20) kon dat niet veranderen. Na een goede twee uur was de winst alweer binnen voor Delpo: 6-4, 6-3, 6-1.

In de kwartfinales neemt de Argentijn het op tegen John Isner. De Amerikaan (11) won in vijf sets van zijn medeservicekanon Milos Raonic (25), die tijdens de wedstrijd nog even een medische behandeling moest ondergaan. Een vroege break van Isner in de vijfde set bracht uiteindelijk de beslissing, hoewel hij het op de service van Raonic afmaakte: 3-6, 6-3, 6-4, 3-6, 6-2.

Ook titelverdediger Rafael Nadal staat bij de laatste acht, hoewel de nummer één van de wereld er even voor moest knokken. De Georgiër Nikoloz Basilashvili, die vorig jaar op Roland Garros nog met 6-0, 6-1, 6-0 van Nadal verloor, wist de Spanjaard goed partij te bieden en won in de tiebreak zelfs een set. Daar bleef het wel bij voor Basilashvili, die na 3:23 uur moest capituleren: 6-3, 6-3, 6-7 (6), 6-4.

Nadal speelt om een plek in de halve finales tegen Dominic Thiem (9). De Oostenrijkse gravelbijter gaf vooraf aan weer helemaal fit te zijn - op Wimbledon verloor hij al in de eerste ronde - en tegen de mondiale nummer vijf, de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson, maakte hij dat waar. Thiem won de eerste twee sets en in set drie was hij in de tiebreak oppermachtig: 7-5, 6-2, 7-6 (2).