Barcelona verplettert Huesca na brutale voorsprong

Barcelona heeft zondag ook de derde wedstrijd in La Liga in winst omgezet. Op eigen veld was het te sterk voor Huesca en niet zo'n beetje ook: 8-2.

Al na twee minuten spelen kwam Huesca op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterflank kwam bij Cucho terecht en van dichtbij wist hij de geslagen Marc-André ter Stegen te passeren. Na een kwartier spelen was de stand al weer gelijk in Camp Nou. Lionel Messi creëerde ruimte voor zichzelf door te kappen en te draaien en in de verre hoek raak te schieten.

Acht minuten later poetste Barcelona de gelijke stand ook weg en het kreeg daarbij de hulp van Huesca. Een voorzet van de linkerflank werd door Jorge Pulido in zijn eigen doel geschoten. De Catananen breidden de voorsprong uit via Luis Suárez. De spits kon een voorzet van Jordi Alba bij de eerste paal eenvoudig raak schieten. Drie minuten voor rust kwam Huesca terug in de wedstrijd. Álex Gallar tikte op aangeven van Moi Gómez raak: 3-2.

Het spektakel ging in de tweede helft verder en Messi schoot al snel op de lat. In de 48ste minuut viel alsnog de 4-2. Suárez stelde Ousmane Dembélé in staat om de 4-2 raak te schieten met een droge schuiver. Barcelona drukte door en gooide de wedstrijd in het slot. Suárez stuitte in eerste instantie nog op Axel Werner, maar Ivan Rakitic maakte de 5-2 wel. De middenvelder volleerde heerlijk raak op aangeven van Messi.

Het verzet van Huesca was definitief gebroken en het was wachten op de zesde treffer van Barcelona. Philippe Coutinho vond Werner op weg naar succes en Gerard Piqué kopte net naast. Messi wist na een uur spelen wel te scoren. De Argentijn werd weggestuurd door Coutinho en maakte zijn tweede doelpunt van de avond.

Negen minuten voor tijd bepaalde Alba de stand op 7-2. De linksback scoorde na een slim passje van Messi. De 7-2 leek ook de eindstand te worden totdat Barcelona in blessuretijd een strafschop kreeg en Suárez deze buitenkans benutte. Barcelona is na drie wedstrijden koploper in LaLiga. Nummer twee Real Madrid heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo.