FOK! Wat een weer: bewolkt

Vanochtend is er veel bewolking en lokaal kan er lichte regen vallen. In de loop van de dag komt van het noordoosten uit ook af en toe de zon weer tevoorschijn. Later vanmiddag en vanavond kan er ook een enkele bui voorkomen. Afhankelijk van de hoeveelheid opklaringen ligt de maximumtemperatuur tussen de 19 en 24°C, de hoogste waarden in het uiterste noordoosten. De wind is noord tot noordoost en is zwak tot matig.

In de nacht naar dinsdag is er aanvankelijk nog vrij veel bewolking en kan er een enkele bui voorkomen. Geleidelijk klaart het steeds meer op en vooral in het midden en zuiden van het land kan er (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De wind is zwak en uit een noordelijke richting, in het noordoosten wordt de wind oost tot noordoost.

Dinsdagochtend komt in het midden en zuiden van het land op veel plaatsen nevel en (dichte) mist voor. Later in de ochtend lossen mist en nevel op en komt op veel plaatsen de zon tevoorschijn. In de middag ontstaan er stapelwolken die kunnen uitgroeien tot regen- en onweersbuien. Omdat de buien langzaam bewegen kan er lokaal veel neerslag in korte tijd vallen. Langs de zuidwestkust is er kans op laaghangende bewolking vanaf zee. De middagtemperatuur ligt tussen 21°C langs de kust en 27°C plaatselijk in het oosten en noordoosten. De zwakke, langs de kust matige, wind is noordoostelijk, in het zuidwesten noordelijk.

Woensdag nog aan de warme kant met daarbij ook kans op een regen- of onweersbui. Donderdag regenachtig en een overgang naar een koeler weertype met maxima die dalen naar ca. 18°C. Op vrijdag en zaterdag kunnen er vooral in de kustprovincies enkele buien voorkomen. Op zondag meer zon en weer wat warmer. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Wolken boven de haven van Rostock (Foto: Interpretatie)
Wolken boven de haven van Rostock (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!