Arsenal mag weer omhoog kijken na nieuwe driepunter

Arsenal herstelt zich langzaam maar zeker van de zwakke seizoensstart die het beleefde in de Premier League. De Gunners boekten weer een zege.

Na eerdere nederlagen tegen Manchester City en Chelsea volgde zondagmiddag op bezoek bij promovendus Cardiff City de tweede zege op rij: 2-3. Het elftal van coach Unai Emery maakte geen denderende indruk in Wales, maar trok de wedstrijd in de slotfase toch naar zich toe.

Arsenal had zich in principe geen betere tegenstander kunnen wensen om aan het vertrouwen te werken. Cardiff City verloor immers zijn vier laatste duels met the Gunners en wist dit seizoen bovendien nog niet te scoren in de Premier League. Het begin mocht er elk geval wezen voor Arsenal, want Shkodran Mustafi tekende al na elf minuten voetballen voor de 0-1. De verdediger kwam na een hoekschop van Granit Xhaka voor directe tegenstander Souleymane Bamba en liet doelman Neil Etheridge vervolgens kansloos met een harde kopbal.

Cardiff City beleefde zo een teleurstellende start, maar het was zeker niet van plan om zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Danny Ward was na ruim een kwartier dicht bij de gelijkmaker, maar de spits kwam uiteindelijk een teenlengte tekort om een voorzet van Bobby Reid binnen te lopen. Arsenal verloor het momentum langzaam maar zeker en kreeg daar in de blessuretijd van de eerste helft uiteindelijk ook de rekening voor gepresenteerd. Joe Bennett bracht de bal vanaf de linkerflank in het strafschopgebied van Arenal, waarna Víctor Camarasa Nacho Monreal aftroefde en vervolgens overtuigend uithaalde.

Arsenal oogde niet groots, maar kwam na 62 minuten voetballen toch weer op voorsprong. Mesut Özil speelde Alexandre Lacazette in, waarna laatstgenoemde de bal in één beweging tot aan Pierre-Emerick Aubameyang bracht. De spits uit Gabon plaatste het leder vervolgens met de binnenkant van de voet in de verre hoek: 1-2.

Lang kon de ploeg van Emery echter niet genieten van zijn voorsprong, want acht minuten later zorgde Ward met een rake kopstoot alweer voor de 2-2. Arsenal toonde in de slotfase echter karakter en wist de zege tien minuten voor tijd toch nog uit het vuur te trekken. Invaller Lucas Torreira bediende Lacazette, waarna de Fransman met een verwoestende uithaal uitgroeide tot matchwinner.