Automatische kentekenherkenning levert vuurwapen op

De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier mannen uit Amsterdam aangehouden in Arnhem. Bij de mannen werd een vuurwapen aangetroffen. De politie kwam de mannen op het spoor na een ANPR-hit (automatische kentekenherkenning). 

Rond 01.30 uur kreeg een surveillerende agent een melding op zijn mobiele telefoon van een ANPR–hit. De hit had betrekking op het feit dat het voertuig mogelijk regelmatig door criminelen zou worden gebruikt. Op de A12 bij Arnhem gaf de agent een stopteken. Op parkeerplaats de Schaar controleerde de agent de inzittenden, inmiddels ondersteund door collega’s. In het voertuig zaten vier mannen.

Eén van de mannen probeerde er nog vandoor te gaan maar hij kon snel door agenten worden aangehouden. Tijdens zijn vlucht gooide de man een tas van zich af met daarin een vuurwapen. Hierop zijn alle vier de inzittenden (2 mannen van 18 jaar, een man van 23 en een manvan 28 jaar, allen uit Amsterdam) aangehouden. De auto is in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak verder.