Kvitova sneuvelt tegen jongeling, 'double bagel' Osaka op US Open

Tennisster Naomi Osaka blijft bijzonder veel indruk maken op de US Open. De 20-jarige Japanse nummer negentien van de wereld won haar eerste twee duels al doodsimpel en mepte Aliaksandra Sasnovich zaterdag ongenadig hard van de baan: 6-0, 6-0, een double bagel waarbij de Wit-Russische slechts 17 van de 68 punten won.

De Amerikaanse Madison Keys, vorig jaar verliezend finaliste op Flushing Meadows, had het aanvankelijk uitermate moeilijk tegen Aleksandra Krunic (WTA-49) uit Servië. Keys verloor set één, maar daarna kwam ze op dreef en schoof ze Krunic eigenlijk heel simpel aan de kant: 4-6, 6-1, 6-2.

De mondiale nummer vier, Angelique Kerber, sneuvelde vroegtijdig. De Duitse won de eerste set nog van Dominka Cibulkova, maar de kleine Slowaakse vocht zich terug en boekte een knappe overwinning: 3-6, 6-3, 6-3.

Carla Suarez Navarro (30) leverde de eerste set niet verrassend in tegen de Française Caroline Garcia (6), maar daarna begon de Spaanse lekkerder te spelen. De beslissende derde set leverde een tiebreak op en daarin was Suarez Navarro de beste: 5-7, 6-4, 7-6 (4).

Met Lesia Tsurenko uit Oekraïne en Katerina Siniakova uit Tsjechië namen twee ongeplaatste speelsters het tegen elkaar op. Tsurenko, met de 36e plek achttien plaatsen hoger gerangschikt op de wereldranglijst, maakte haar positie waar en won na ruim een uur: 6-4, 6-0.

Update 09.15 uur
Voor de nummer vijf van de plaatsingslijst, Petra Kvitova, zit het toernooi er weer op. De Tsjechische sneuvelde tegen de pas 20-jarige Wit-Russische Aryna Sabalenka, die daarmee voor de eerste keer de laatste zestien haalde op een Grand Slam. Sabalenka won met 7-5, 6-1.

Ook Maria Sharapova (22) is weer een ronde verder. De winnares van 2006 rekende overtuigend af met de Letse Jelena Ostapenko (10), die slechts twee van haar negen servicegames wist te behouden. Ze brak Sharapova wel drie keer, maar dat was niet voldoende: 6-3, 6-2.