Mourinho weer op dreef: "Ik ben één van de grootste managers ter wereld"

José Mourinho zorgde ook vrijdag weer voor een spraakmakende persconferentie bij Manchester United, in de aanloop naar het duel tegen Burnley.

De Portugese manager kon het niet laten om maar weer eens oude koeien uit de sloot te halen. "Ik ben manager van één van de grootste clubs ter wereld, maar ik ben zelf ook één van de grootste managers ter wereld", sprak Mourinho volgens de BBC. "Ik had vorig seizoen veel succes, maar dat willen jullie misschien niet toegeven."

Manchester United werd vorig seizoen tweede in de Premier League en het haalde de finale van de FA Cup, waarin Chelsea te sterk was. "Jullie doen wat jullie willen en ik doe wat ik wil. Ik analyseer mijn prestaties en mijzelf en voor mij is mijn eigen mening belangrijker dan die van jullie."

"Twee jaar geleden hadden we een fantastisch seizoen toen we de Europa League wonnen. We zijn de laatste Engelse ploeg die een Europese competitie heeft gewonnen", ging Mourinho verder. "En ik herhaal: ik heb acht titels gewonnen. Acht titels. Ik ben de enige manager ter wereld die in Italië, Spanje én Engeland kampioen is geworden. En mijn tweede plek van vorig seizoen is één van de grootste prestaties uit mijn carrière."

Mourinho kreeg tot slot van een journalist de vraag of hij nog steeds een grote manager is als hij met Manchester United geen titel weet te veroveren. "Zou je dat ook vragen aan de manager die vorig jaar derde werd in de Premier League? Of de nummer vier of vijf?" antwoordde de United-coach.