Stephens zet jacht op nieuwe US Open-titel voort

Op de US Open heeft tennisster Elise Mertens zich voor het eerst geplaatst voor de achtste finales. De 22-jarige Belgische nummer vijftien van de wereld rekende af met Barbora Strycova (23) uit Tsjechië, die in set twee op een cruciaal moment een bal vol in het net volleerde, waarna haar kans verkeken was: 6-3, 7-6 (4).

Ook de Letse Anastasija Sevastova (19), op de vorige twee edities goed voor de halve finales, is weer een ronde verder. De Russin Ekaterina Makarova won de eerste set nog wel, maar daarna nam Sevastova het heft stevig in handen en maakte ze het rap af: 4-6, 6-1, 6-2.

Update 20.08 uur
Titelverdedigster Sloane Stephens staat ook in de achtste finales. Ze moest bij tijd en wijlen flink knokken om de Wit-Russische wildcardspeelster Viktoria Azarenka van zich af te schudden, maar de voormalig nummer één van de wereld moest ondanks een paar fraaie slagenwisselingen toch buigen: 6-3, 6-4.

Update 23.15 uur
Elina Svitolina, als zevende geplaatst, heeft de achtste finales zonder grote problemen bereikt. De Oekraïnse had aan een uur en tien minuten genoeg om de Chinese Wang Qiang opzij te schuiven: 6-4, 6-4.