Gestolen fietsen zoeken eigenaar

Een fietsendief keek donderdagmiddag raar op toen niet de koper van een gestolen fiets, maar agenten voor zijn deur stonden. Die hielden de 47-jarige Rotterdammer aan en herenigden de dure fiets met de eigenaar. In een huis aan de Van Malsenstraat vonden agenten nog meer gestolen fietsen waarvan de eigenaar wordt gezocht.

Omschrijving
De eigenaar herkende zijn gestolen fiets op Markplaats. Hij deed aangifte van diefstal en maakte een afspraak voor de ‘koop’. Niet hij, maar de politie stond vervolgens aan de deur van de verdachte. Toen deze de gestolen fiets liet zien, werd hij aangehouden op verdenking van heling. En daar bleef het niet bij. Verder onderzoek leidde naar een huis aan de Van Malsenstraat, waar nog eens acht dure rijwielen stonden.

Vragen
Van drie van de negen aangetroffen fietsen is de eigenaar achterhaald. Van zes nog niet. Een woordvoerder van de politie zegt: "Het zijn fietsen die door hun opvallende uiterlijk makkelijk herkenbaar zijn. Herkent u uw eigendom of weet u van wie één van de getoonde fietsen is? Bel dan 0900-8844 en vraag naar Team ‘Veel Voorkomende Criminaliteit’ van basisteam-centrum of maak gebruik van het tipformulier."

Gestolen fiets 1 (Foto: Politie.nl)
Gestolen fiets 1 (Foto: Politie.nl)Gestolen fiets 2 (Foto: politie.nl)
Gestolen fiets 2 (Foto: politie.nl)

Gestolen fiets 3 (Foto: Politie.nl)
Gestolen fiets 3 (Foto: Politie.nl)Gestolen fiets 4 (Foto: Politie.nl)
Gestolen fiets 4 (Foto: Politie.nl)Gestolen fiets 5 (Foto: Politie.nl)
Gestolen fiets 5 (Foto: Politie.nl)Gestolen fiets 6 (Foto: Politie.nl)
Gestolen fiets 6 (Foto: Politie.nl)