Gallopin wint zevende etappe Vuelta voor Sagan en Valverde, Molard blijft leider

Tony Gallopin heeft de zevende rit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Fransman van AG2R La Mondiale reed in de laatste twee kilometer weg uit een klein peloton en hield aan de finish een voorsprong van vijf seconden over. Peter Sagan won de sprint voor de tweede plaats, voor Alejandro Valverde. In het algemeen klassement blijft Rudy Molard aan de leiding.

Zeven renners kozen vroeg in de etappe voor de aanval: Alexis Gougeard (AF2R La Mondiale), Michael Woods (EF Education First-Drapac), Floris De Tier (LottoNL-Jumbo), Nicola Conci (Trek-Segafredo), Edward Ravasi (UAE Emirates), Alex Aranburu (Caja Rural-Seguros RGA) en Oscar Rodriguez (Euskadi-Murias). De kopgroep had al snel een voorsprong van ruim drie minuten te pakken op het peloton.

De koplopers reden ruim honderd kilometer aan kop, maar op het laatste klimmetje van de dag was het over voor de koplopers, waar Woods het langst volhield. Vlak voordat het peloton de aansluiting had gemaakt met de koplopers was er nog een valpartij in het peloton, maar daar waren geen belangrijke renners voor het algemeen klassement bij betrokken.

Alle renners konden hun weg snel weer verderzetten. De val zorgde wel voor verbrokkeling in het peloton. Jesus Herrada waagde zijn kans in het slot van de etappe. De voormalig Spaans kampioen van Cofidis reed weg uit het peloton en had een mooie voorsprong te pakken. Toch kwam het uitgedunde peloton weer dichter, waarna Gallopin zijn kans zag.

De sterke Fransman wist zijn voorsprong vast te houden en pakte zodoende zijn eerste overwinning in de Ronde van Spanje. Sagan won op vijf seconden de sprint voor de tweede plaats, voor Valverde. Kelderman, die donderdag een kleine twee minuten, werd negende in de etappe en was daarmee de beste Nederlander in het dagklassement.

In het algemeen klassement blijft Molard aan de leiding staan. Steven Kruijswijk is daarin de beste Nederlander op een negende plaats met een achterstand van 1.18 op de Fransman.