Frenkie de Jong opgenomen in definitieve selectie Oranje

Frenkie de Jong is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in definitieve selectie van het Nederlands elftal. Op 6 september kan hij debuteren.

Op 6 september speelt het Nederlands elftal een oefeninterland tegen Peru en in die wedstrijd neemt Wesley Sneijder afscheid. De recordinternationale speelt zijn 134ste en laatste wedstrijd in Oranje. De Jong kan zijn debuut maken in het duel met Zuid-Amerikanen. 

Drie dagen later staat de eerste wedstrijd in de UEFA Nations League op het programma. Wereldkampioen Frankrijk is in het Stade de France de tegenstander, in een groep waar ook Duitsland in zit. 

Definitieve selectie Oranje:

Doelmannen: Jasper Cillessen (Barcelona), Sergio Padt (FC Groningen), Jeroen Zoet (PSV)

Verdedigers: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (AFC Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Daryl Janmaat (Watford), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Internazionale)

Middenvelders: Donny van de Beek, Frenkie de Jong (beiden Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Wesley Sneijder (Al-Gharafa), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanvallers: Ryan Babel (Besiktas), Memphis Depay (Olympique Lyonnais), Luuk de Jong (PSV), Justin Kluivert (AS Roma), Quincy Promes (Spartak Moskou).