Haase smasht matchpoint Goffin in het net op US Open

Tennisser Robin Haase heeft voor de 29e keer op rij de derde ronde van een Grand Slam-toernooi niet bereikt. Die prestatie behaalde de Hagenaar (ATP-49) donderdag door in de tweede ronde te sneuvelen tegen David Goffin, de Belgische nummer tien van de wereld.

Haase was aanvankelijk kansloos tegen de Belg, maar in de tweede set herstelde hij zich knap en was hij in de tiebreak zelfs oppermachtig. In set drie leek de Nederlander zich bij een glijpartij te blesseren, maar dat bleek mee te vallen. Wel kon hij Goffin niet meer serieus partij bieden, waardoor de Belg met 2-6, 7-6 (1), 3-6, 2-6 won, nadat Haase het matchpoint van Goffin volle bak in het net smashte.

Roger Federer en Alexander Zverev, de nummers twee en vier van de plaatsingslijst, stonden geen set af in de tweede ronde. Federer tikte de Fransman Benoit Paire met 7-5, 6-4, 6-4 in twee uur naar huis, Zverev was Paire's landgenoot Nicolas Mahut met 6-4, 6-4, 6-2 ook binnen twee uur de baas.

Pablo Carreño Busta (12) sneuvelde op zure wijze. De Spanjaard speelde tegen de Portugees João Sousa, maar moest na dik drie uur opgeven in de vijfde set, waarin Sousa een kleine voorsprong had: 4-6, 6-3, 5-7, 6-2, 2-0.

Met Jaume Munar ging ook een andere Spanjaard eraan. De jongeling was niet opgewassen tegen Diego Schwartzman (13), hoewel de Argentijn het één set flink lastig had met Munar: 6-2, 6-0, 5-7, 6-2.

De Australiër John Millman zorgde voor een verrassing. Hij mepte de als veertiende geplaatste Italiaan Fabio Fognini uit het toernooi: 6-1, 4-6, 6-4, 6-1. Lucas Pouille (17) rekende ondertussen na een stroeve start af met de Cypriotische veteraan Marcos Baghdatis: 6-7 (4), 6-4, 6-4, 6-3.

Nick Kyrgios (30) deed weer even van zich spreken in zijn duel met Pierre-Hugues Herbert. "Maak het af, wij willen Genie!", riep een toeschouwer, doelend op de volgende partij, met daarin Eugenie Bouchard (even googelen). "Die zul jij nooit krijgen!", antwoordde Kyrgios, doe met 4-6, 7-6 (6), 6-3, 6-0 won.

Voor Chung Hyeon viel het doek al in de tweede ronde. Mikhail Kukushkin uit Kazachstan had het met enige regelmaat lastig tegen de nummer 23 van de plaatsingslijst, maar won telkens de belangrijkste punten en maakte het op zijn derde matchpoint af: 7-6 (5), 6-2, 6-3.