Schippers ook matig in Diamond League-finale, Lyles schittert op 200 meter

Atlete Dafne Schippers heeft tijdens de Diamond League-finale in het Zwitserse Zürich op de 100 meter weer eens geen geweldige indruk kunnen maken. De Nederlandse finishte in een matige 11,15 seconden en werd vijfde. De Ivoriaanse Murielle Ahouré won in 11,01 seconden, Europees kampioene Dina Asher-Smith werd met 11,08 tweede, 0,02 seconden voor de Ivoriaanse Marie-Josée Ta Lou.

De eindwinst op de 1500 meter bij de mannen was voor de 22-jarige Timothy Cheruiyot. De Keniaan finishte in 3:30,27 minuten en eindigde zo voor landgenoot en wereldkampioen Elijah Manangoi, die Ayanleh Souleiman uit Djibouti nog net van het lijf hield.

Dalilah Muhammad won de 400 meter horden bij de vrouwen. De Amerikaanse nam snel de leiding, hield het vol en won in 53,88 seconden, voor landgenote Shamier Little. Sydney McLaughlin, veruit 's werelds snelste atlete van het jaar op de afstand, was niet in Zürich aanwezig.

De 200 meter bij de mannen werd weer een prooi voor de 21-jarige Noah Lyles, de nieuwe grote man op de sprint dit jaar. De Amerikaan snelde met overmacht naar de winst in 19,67 seconden, slechts 0,02 boven de door hem gelopen beste wereldjaarprestatie. Wereldkampioen Ramil Guliyev werd met 19,98 tweede, Jereem Richards pakte met 20,04 de derde plek.

Het verspringen bij de mannen werd na een fraaie finale gewonnen door Luvo Manyonga. Met 8,36 meter sprong hij in de laatste poging voorbij zijn landgenoot Ruswahl Samaai, die met 8,32m net zover sprong als Manyonga's eerste poging, maar een betere op één na beste poging had.

Met 14,56 meter ging de winst bij het hinkstapspringen bij de vrouwen naar Caterine Ibarguën, maar dat scheelde niet veel: de Colombiaanse troefde Shanieka Ricketts uit Jamaica met één centimeter af. Katerina Stefanidi uit Griekenland was met 4,87 meter de beste in het polsstokhoogspringen, voor de 4,82m van zowel de Amerikaanse Sandi Morris als de Russische Anzhelika Sidorova.