Bouhanni net te snel voor Van Poppel in Vuelta, Kelderman verliest tijd na materiaalpech

Nacer Bouhanni heeft de zesde etappe in de Vuelta op zijn naam geschreven. De Fransman van Cofidis was in een sprint met vijftigtal renners net iets sneller dan Danny van Poppel. Wilco Kelderman verloor veel tijd nadat de Nederlander van Sunweb in de finale te maken kreeg met materiaalpech.

Drie renners kozen in het begin van de etappe voor de aanval. De bekendste naam die vooraan mee zat was Richie Porte. De renner van BMC had het gezelschap van bolletjestruidrager Luis Àngel Maté (Cofidis) en Jorge Cubero (Burgos-BH). Het trio pakte ruim drie minuten op het peloton, maar maakte nooit echt kans op de ritzege. De laatste vijftig kilometer waren nagenoeg vlak waardoor een massasprint onvermijdelijk was.

Op dertig kilometer van de meet was de vlucht dan ook over, al hield Cubero het iets langer vol dan zijn medevluchters. Waar de eerste 120 kilometer gemakkelijk was voor het peloton was het in de laatste dertig kilometer opletten voor het peloton dankzij de open stukken op het parcours en de harde wind.

Een valpartij zorgde ervoor dat het peloton in meerdere stukken uit elkaar viel. Onder meer Mike Teunissen en Fabio Felline waren bij de valpartij betrokken. Ondanks dat de het peloton in twee stukken brak zaten bijna alle klassementsrenners mee in de voorste groep behalve de Fransman Thibaut Pinot. Kelderman was in eerste instantie ook mee, maar de Nederlander van Sunweb kreeg te maken met materiaalpech. Kelderman kwam uiteindelijk in de groep van Pinot terecht en verloor 1.44 op de andere klassementsrenners.

In de sprint die volgde met uiteindelijk een groep van een vijftigtal renners was Bouhanni de snelste. De Fransman, die een moeilijk seizoen heeft bij Cofidis, was net iets sneller dan Van Poppel. Elia Viviani die in de laatste honderd meter nog sterk kwam opzetten moest genoegen nemen met een derde plaats. Klassementsleider Rudy Molard kwam in de voorste groep binnen en behield de leiding in het algemeen klassement voor Michal Kwiatkowski. Steven Kruijswijk is met een negende plaats nu de beste Nederlander.