Politie plukt 11-jarige bestuurder van de weg

De politie heeft afgelopen nacht op de Middenwetering in Krimpen aan den IJssel een wel heel jonge bestuurder van de weg gehaald. Net na middernacht spotten de agenten een sportauto die al hortend en stotend twee kruisingen passeerde. Toen de inzittenden de politieauto ontwaarden in hun binnenspiegel probeerden zij al rijdend van zitplaats te wisselen. 

Op het moment dat de auto tot stilstand kwam stapte de bijrijder uit en de bestuurder dook meteen richting de passagiersstoel. Helaas voor het tweetal trapten de agenten daar niet in. De 11-jarige bestuurder uit Ter Apel kwam relatief goed weg; omdat hij nog geen twaalf jaar is kreeg hij geen proces-verbaal  zo schrijft de politie op haar Facebookpagina. 

De bijrijder, die ook de eigenaar van de auto is, kreeg heel wat meer op zijn bordje: zo was de APK van de auto al sinds 2007 verlopen en ook was de auto niet verzekerd. Met betrekking tot de 11-jarige laat de politie weten dat er een gesprek met de moeder is geweest en dat er een zorgmelding is gedaan bij Veilig Thuis. 

Politie plukt 11-jarige bestuurder van de weg (Foto: Politie Rotterdam Oost)
Politie plukt 11-jarige bestuurder van de weg (Foto: Politie Rotterdam Oost)