Groningen ruilt Van Weert voor Deense jeugdinternational

FC Groningen versterkt zich met Jannik Pohl. De 22-jarige aanvaller komt over van Aalborg BK en Tom van Weert bewandelt de omgekeerde weg.

Algemeen directeur Hans Nijland meldde dinsdag al dat Van Weert toestemming van de club had om een transfer af te ronden."Als die er komt, biedt dat ons de financiële ruimte om ons in aanvallend opzicht nog te kunnen versterken. De komende dagen zal duidelijk worden welke kant het op gaat."

Van Weert wilde weg bij Groningen, nadat coach Danny Buijs hem passeerde in de derde competitiewedstrijd tegen De Graafschap (0-1 winst). De 28-jarige aanvaller wordt dus vervangen door Jannik Pohl, die door Aalborg zelf is opgeleid en 76 keer in het eerste elftal speelde. Hij scoorde vijftien keer.

Technisch manager Ron Jans: "Jannik is pas 22 jaar, jeugdinternational van Denemarken en hij kan zich naar onze mening nog verder ontwikkelen. Hij is een sterke spits, met snelheid en diepte in zijn spel. Daarnaast is hij een harde werker." Mogelijk kan Pohl zondag debuteren in Groningen als PEC Zwolle op bezoek komt.