Bouy blij met transfer: "PEC voelt altijd vertrouwd"

Ouasim Bouy speelt dit seizoen voor de derde keer in zijn carrière voor PEC Zwolle. De 25-jarige speler is zeer blij met zijn terugkeer.

"PEC voelt altijd vertrouwd", zegt Bouy tegen FOX Sports. "We hebben voorheen altijd een goede relatie gehad, mooie resultaten geboekt. Dus na een goed gesprek met de trainer was het niet zo moeilijk meer." De Zwollenaren huren de verdediger annex middenvelder momenteel van Leeds United.

"PEC is aan het groeien, dat merk je de laatste jaren. Alles wordt steeds beter. Het gaat niet om het niveau, want ik had ook in het buitenland kunnen blijven. Maar ik wilde gewoon terug naar Nederland." In de voorbereiding kreeg Bouy weinig speeltijd bij Leeds United. "Ik ben nog niet 100 procent, maar dat komt met de wedstrijden."

Bij de Blauwvingers verwacht men veel van de 'nieuweling'. "We zijn blij met hem, omdat we weten wat hij kan toevoegen. Van achteruit, maar ook op het middenveld. In eerste instantie van achteruit. Daar hebben we hem voor gehaald, ook omdat we daar versterking nodig hadden", aldus trainer John van 't Schip.