FOK! Wat een weer: bewolkt en regen

Vanochtend zijn er perioden met zon, maar van het zuidwesten uit neemt de bewolking toe en gaat het in het zuiden en westen af en toe regenen. In het zuidwesten komt er eerst nog een mistbank voor. Vanmiddag breidt de regen zich over het hele land uit en is er in het zuidoosten ook een onweersbui mogelijk. In de loop van de avond wordt het van het westen uit droger en klaart het in het westen mogelijk op. De maxima variëren van 18°C aan zee tot lokaal 24°C in het oosten en zuidoosten. De wind is zwak tot matig en komt uit uiteenlopende richtingen. Vanmiddag draait de wind van het westen uit naar het noordwesten. Vanavond wordt de wind aan zee en op het IJsselmeer matig tot vrij krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en komt er lokaal nog een bui voor. De minimumtemperatuur ligt rond 13°C en de noordwestenwind is zwak tot matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, mogelijk krachtig.

Morgen overdag is het half tot zwaar bewolkt en is er in de ochtend en middag lokaal kans op een lichte bui. De middagtemperatuur wordt ongeveer 19°C. De noordwestelijke wind is zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht  

Nederland

Kap van een buienwolk (Foto: DJMO)
DJMO zat net onder de kap van een buienwolk. De zon piepte er nog net doorheen. ( Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!