'PSV mikt tijdens slotdagen op topdeal à la Guardado'

PSV heeft nog tot 31 augustus om een vervanger voor Ryan Thomas te halen en zoekt volgens het Algemeen Dagblad naar een absolute kwaliteitsinjectie.

De krant volgt de woorden van algemeen directeur Toon Gerbrands, die maandag aangaf dat zowel huren van een topclub als het kopen van een minder gevestigde naam een optie is. De Eindhovenaren zijn met spoed op zoek naar een creatieve middenvelder nu Thomas vermoedelijk het hele seizoen is uitgeschakeld met een gescheurde kruisband.

Een scenario zoals in 2014 is daarin het ideaalbeeld. Toen was Stijn Schaars langdurig uit de roulatie en kon men verrassen met Andrés Guardado, die eerst zonder optie tot koop werd gehuurd en het seizoen daarna als nog werd vastgelegd en uitgroeide tot de vedette van het elftal. Dat Mark van Bommel vloeiend Italiaans en Spaans spreekt, kan volgens het dagblad helpen bij een eventuele transfer, net als het feit dat de Engelse en Italiaanse markt nog wel open zijn voor het verkopen van spelers.

Zo kan PSV mogelijk profiteren van een lijntje met Marcel Brands, die PSV afgelopen zomer verliet voor een bestuursfunctie bij Everton. Het Algemeen Dagblad noemt ook Corentin Tollisso als voorbeeld, maar stipt aan dat hij als WK-ganger en speler van Bayern München waarschijnlijk iets te hoog gegrepen is door zijn immense salaris. Wel is het een indicatie voor de zoekrichting. De Eindhovenaren hebben nog tot vrijdag middernacht de tijd om een konijn uit de hoge hoed te toveren.