Tottenham pijnigt Mourinho en Manchester United op Old Trafford

Manchester United is maandagavond voor eigen publiek tegen een dramatische nederlaag opgelopen tegen Tottenham Hotspur.

United begon de Premier League met een zege op Leicester City (2-1), maar vorige week liet de Engelse recordkampioen zich te kijk zetten door Brighton & Hove Albion (3-2). In de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen kwam Tottenham Hotspur op bezoek, dat in de eerste twee speelronden wel zes punten pakte.

De thuisploeg begon aanvallend en Romelu Lukaku zette Hugo Lloris aan het werk. Bij de Spurs mocht de Franse keeper gewoon in de basis beginnen, ondanks dat hij eind vorige week werd opgepakt vanwege rijden onder invloed. Lloris hield na ruim een halfuur ook Paul Pogba van scoren af. Tottenham werd vooral in de slotfase van de eerste helft dreigend; David De Gea bracht redding op een schot van Christian Eriksen.

In de tweede helft sloegen de Spurs binnen korte tijd ineens twee keer toe. Harry Kane kopte de bal uit een hoekschop fraai tegendraads in het doel en twee minuten later was ook Lucas Moura trefzeker. De Braziliaan rondde met rechts tussen twee tegenstanders af nadat Eriksen op de rechterflank aan de aandacht van de United-defensie was ontsnapt.

Mourinho greep in met de inbreng van Alexis Sánchez en Victor Lindelöf voor Ander Herrera en Phil Jones. Het tij kon echter niet meer worden gekeerd en uit een snelle tegenaanval maakte Moura er in de slotfase zelfs nog 0-3 van. Tottenham is daardoor nu medekoploper in de Premier League, terwijl de formatie van Mourinho na drie duels slechts dertiende staat.