Eerste teaser voor True Detective 3

Voor het derde seizoen van de misdaad-anthologieserie True Detective is dit weekend de eerste teaser trailer verschenen. De video toont beelden van Mahershala Ali (Moonlight, Luke Cage) in de hoofdrol en maakt bekend dat het seizoen vanaf januari te zien zal zijn.

True Detective verraste in 2014 de liefhebbers van kwaliteitsdrama. De HBO-serie, met Woody Harrelson en Matthew McConaughey in de hoofdrollen, maakte online veel theorieën los over de ware toedracht van het centrale mysterie, maar bleek uiteindelijk een veel eenvoudiger (maar nog steeds ijzersterk) verhaal te vertellen dan veel kijkers dachten. Het werd dan ook al snel opgevolgd door een tweede seizoen in de zomer van 2015, met Vince Vaughn, Taylor Kitsch, Rachel McAdams en Colin Farrell in de hoofdrollen. Dit seizoen werd minder goed ontvangen, waarop HBO-bazen in reactie op de slechte kritieken aangaven dat ze bedenker Nic Pizzolatto misschien wel te ver gepusht hebben om snel met een tweede seizoen te komen, en hij voor een derde seizoen meer ruimte zou krijgen om het goed te ontwikkelen.

Het zal straks, in januari, inderdaad drie-en-een-half jaar hebben geduurd voordat dat derde seizoen er komt, en als er iets uit de teaser gehaald kan worden, dan is het wel dat het met de semi-dubbelrol van Ali weer wat te beleven valt; ook hij speelt een oudere en een jongere versie van zichzelf, net als Harrelson en McConaughey in 2014. Vorig jaar werd al aangekondigd dat het seizoen een verhaal zou vertellen dat zich in drie tijdsperiodes afspeelt.

Andere rollen in True Detective 3 zijn voor Stephen Dorff, Ray Fisher, Mamie Gummer en Scoot McNairy. Het seizoen telt acht afleveringen, die bijna geheel zijn geschreven door Pizzolatto, die ook een groot deel van de regie op zich heeft genomen.

Omdat True Detective een HBO-serie is, zal deze in Nederland alleen beschikbaar zijn voor klanten van Ziggo met het juiste zenderpakket.