Power pakt 35e IndyCar-zege en evenaart Bobby Unser

We keren nog even terug naar het weekeinde en wel naar de IndyCar Series op Gateway Motorsports Park. Op de speedway werd de op twee na laatste race van het seizoen gereden en Will Power was na 248 ronden de winnaar. Het was de 35e zege voor de Australiër, die daarmee op gelijke hoogte komt met legende Bobby Unser, met wie hij nu gedeeld zevende staat op de eeuwige ranglijst.

De kwalificatie werd vanwege de regen geannulleerd en de startopstelling werd op basis van het kampioenschap ingedeeld, waardoor Scott Dixon op pole stond, voor Alexander Rossi. Dixon had in de niet al te enerverende race lange tijd de leiding in handen, maar met een kleine honderd ronden te gaan nam Power het heft in handen.

Power kwam achttien ronden voor de finish voor het laatst naar binnen, Dixon en een paar anderen konden het tot acht ronden voor het einde uithouden. Net als tijdens de door hem gewonnen Indy 500 van 2016 deed Rossi het weer anders: hij ging voor één stop minder en was in de slotfase dus stevig aan het besparen, waardoor zijn achterstand behoorlijk opliep.

Rossi wist de stop echter te vermijden en zag Dixon achter hem de baan weer betreden na diens pitstop. Power was gevlogen en won de race, Rossi had nog precies genoeg brandstof en snelheid om de rap naderende Dixon van het lijf te houden. Kampioen Josef Newgarden eindigde als zevende en viel in het kampioenschap terug naar plek vier, doordat Power hem passeerde.

De samenvatting van de race (Bron: YouTube)