Uitslag sc Heerenveen - Feyenoord

Feyenoord boekte een tweede zege op een rij. In de uitwedstrijd tegen Heerenveen wonnen de Rotterdammers met 5-3. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst maakte het zich wel onnodig moeilijk.

Dankzij Jens Toornstra en Robin van Persie kwam Feyenoord snel op een 2-0 voorsprong. Vlak voor rust maakte Toornstra zijn tweede goal van de wedstrijd.

Voor Tyrell Malacia was deze wedstrijd speciaal. De Rotterdammer scoorde zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

Met twintig minuten te gaan leek de wedstrijd binnen te zijn voor Feyenoord, de realiteit was echter anders. Morten Thorsby maakte de 1-4. Na een fout van Jan-Arie van der Heijden kon Kik Pierie het tweede doelpunt voor Heerenveen binnen schieten. Na opnieuw een fout van Feyenoord werd het zelfs 3-4. Door een goal van Yassin Ayoub werd de wedstrijd dan toch nog definitief in het voordeel van Feyenoord beslist.

Van Persie juicht na de 0-2. (PRO SHOTS/Jasper Ruhe)