Eindzege voor Mohoric in Ronde van Duitsland, slotetappe voor Pollit

Matej Mohoric heeft de Ronde van Duitsland op zijn naam geschreven. De Sloveen van Bahrain-Merida begon als leider aan de laatste etappe en kwam als tweede over de finish in Stuttgart na 207, 5 kilometer. De winst in de slotetappe ging naar Nils Politt, die mede door de bonificatieseconden naar de tweede plaats in het algemeen klassement steeg.

Rémi Cavagna (Quick-Step Floors), Vasil Kiryienka (Sky) en Niccolò Bonifazio (Bahrain Merida) waren de aanvallers van de dag. Het drietal fietste een voorsprong van een kleine zeven minuten bij elkaar. Ondanks de grote voorsprong kwam het drietal nooit in aanmerking voor de dagzege. Met een kleine twintig kilometer nog te fietsen tot de streep had het peloton ze weer te pakken.

In de laatste twintig kilometer moesten de renners nog twee keer over de Herdweg, een beklimming van 1,5 kilometer aan 7,3%. Op de eerste beklimming nam Sunweb het initiatief, maar dat zorgde uiteindelijk alleen maar voor uitdunning in het peloton.

Op de tweede klim van de Herdweg waren er verschillende aanvallen onder meer van Tom Dumoulin, Romain Bardet en Maximilian Schachmann. Klassementsleider Mohoric moest passen, maar de Sloveens kampioen kon in de afdaling weer de aansluiting vinden, doordat de kopgroep vooral naar elkaar keek. Ook Pollit kon in eerste instantie niet volgen, maar kwam samen met Mohoric terug. In de sprint was Pollit de snelste en boekte zo zijn eerste zege van zijn carrière.

Mohoric werd tweede in de daguitslag en dat was voldoende voor de eindzege in de Ronde van Duitsland. Mohoric had in twee weken nog nooit een eindklassement in een meerdaagsewedstrijd gewonnen, maar de Sloveen van Bahrain-Merida schrijft in twee weken tijd de BinckBank Tour en de Ronde van Duitsland op zijn naam.