Uitslag Willem II - Heracles Almelo

Willem II heeft op overtuigende wijze de tweede zege van het seizoen behaald. Op eigen veld waren de Tilburgers met 5-0 te sterk voor Heracles Almelo.

De wedstrijd leverde in het eerste kwartier weinig spektakel op, maar na zestien minuten was het bijna 1-0. Doelman Janis Blaswich maaide over de bal heen, maar tot zijn opluchting ging de bal naast. Timon Wellenreuther werd getest bij Willem II, waar hij een schot van Bradley Kuwas uit de hoek moest tikken.

Na 26 minuten viel de eerste treffer te noteren. Donis Avdijaj krulde heerlijk raak met een schot in de verre hoek: 1-0. De 22-jarige aanvaller noteerde drie minuten later ook de tweede treffer. Een schot van Daniel Crowley werd slecht verwerkt door Blaswich en de rebound was vervolgens een koud kunstje voor Avdijaj. Weer vijf minuten later werd het 3-0. Fran Sol ontsnapte eenvoudig aan de verdediger van Heracles en kopte eenvoudig raak op een voorzet van Aras Özbiliz.

De Spanjaard had al 650 minuten niet gescoord in de Eredivisie, maar maakte op overtuigende wijze een einde aan die negatieve reeks. De spits mocht in de 52ste minuut aanleggen voor een strafschop na een overtreding van Alexander Merkel op Diego Palacios, waarbij de VAR werd ingeschakeld om de overtreding te constateren. Sol ontfermde zich over het buitenkansje en faalde niet: 4-0.

De honger van de 26-jarige spits was nog niet gestild en na zeventig minuten bepaalde hij de eindstand op 5-0. Sol kreeg de bal mee van Damil Dankerlui en wist Blaswich andermaal te passeren.

Willem II

5 - 0

Heracles Almelo

 26' Avdijaj
 29' Avdijaj
 34' Sol
 52' Sol(pen)
 70' Sol
   
 
 Gele kaart: Avdijaj, Llonch, (Willem II), Droste, (Heracles Almelo)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.677
Arbiter: Pérez
 
Opstelling:   Opstelling:
Wellenreuther
Dankerlui
Lewis
Heerkens
Palacios
Akkaynak (Saddiki/76)
Crowley
Llonch (Lieftink/ 68)
özbiliz (Croux/76)
Sol
Avdijaj
  Blaswich
Droste
Sama
Pröpper
v.Hintum (Czyborra/65)
Merkel
v.Nieff
Osman
Kuwas
Dalmau (Vermeij/ 76)
Peterson (v.d.Water/46)