Frijns pakt eerste Nederlandse DTM-podium in 14 jaar

Robin Frijns heeft op het circuit van Misano zijn eerste podiumplek gepakt in de DTM. De Nederlandse Audi-coureur kende geen geweldig begin van de avondrace, maar zijn slotfase was ijzersterk, waardoor hij als tweede over de streep kwam - de eerste Nederlandse podiumplek sinds Christijan Albers in 2004.

Frijns vertrok als twaalfde en reed lange tijd in de middenmoot. Op de baan gebeurde ondertussen van alles en nog wat, waardoor onder meer kampioenschapsleider Gary Paffett uitviel, maar Frijns wist zich daar redelijk bij uit de buurt te houden.

De Nederlander kwam op plek negen terecht na de tweede herstart en leverde drie plekken in, maar vervolgens begon zijn opmars. Hij sneed door het veld alsof het niks was, kwam de top-5 binnen en pakte met een geweldige actie buitenom zowel Loïc Duval als Philipp Eng. Edoardo Mortara leek Frijns van plek twee af te houden, maar met een heerlijk agressieve actie verschalkte de Nederlander ook Mortara nog.

Paul di Resta vertrok vanaf poleposition en had wat moeite om die eerste plek vast te houden. Dat lukte uiteindelijk wel en de Schot reed naar de zege, waarmee hij optimaal profiteerde van het wegvallen van Paffett: Di Resta staat nu nog één punt achter de Engelsman in de titelstrijd.

Zondag om 22.30 uur staat race twee op het programma.

De hoogtepunten van race één, helaas zonder de geweldige actie van Frijns buitenom Duval en Eng (Bron: YouTube)