De Vries met afstand naar eerste F2-pole, zwager naast zich

Nyck de Vries heeft zijn eerste poleposition in de Formule 2 te pakken. De 23-jarige Fries was op het circuit van Spa-Francorchamps een klasse apart, nadat hij ook in de vrije training al de beste was.

De Vries noteerde in de kwalificatie al de snelste tijd, maar die werd geschrapt omdat hij de track limits overschreden had. In de slotfase moest hij zo nog eens flink knallen en dat deed hij: de Britse kampioenschapsleider George Russell, de vriend van zijn zus, gaf meer dan vier tienden toe op De Vries, maar pakte wel de tweede plek, voor Sergio Sette Camara, Luca Ghiotto en Lando Norris.

In de GP3 debuteert Richard Verschoor in Spa. Hij vervangt Dorian Boccolacci, de nummer zeven in de titelstrijd, die is gepromoveerd naar de F2 om daar de bij het Nederlandse MP Motorsport vertrokken Roberto Mehri te vervangen. Verschoor kwam tot de vijftiende tijd in de kwalificaties, maar moet zaterdag vanuit de pitstraat starten: hij stopte niet bij de weegbrug en werd uit de kwalificatie-uitslag geschrapt.

De GP3 start zaterdag om 09.35 uur, de F2 om 16.45 uur. Beide races zijn live te zien op Ziggo Sport.