Uitslag ADO Den Haag - Fortuna Sittard

ADO Den Haag is na drie speelronden van de hatelijke nul af. Thuis won de ploeg aan de hand van El Khayati met 3-1 van Fortuna Sittard.

De ploeg van trainer Fons Groenendijk ging in de openingsronde van het seizoen verrassend met 1-2 onderuit tegen debutant FC Emmen en afgelopen weekend ging het in Almelo opnieuw mis, want Heracles was met 4-2 te sterk. ADO was dus gebrand op eerherstel en liet zich al snel gelden in het eigen Cars Jeans Stadion.

Echt sprankelend was het spel echter niet en pas na twintig minuten diende de eerste grote kans zich aan. Melvyn Lorenzen promoveerde de voorzet van Tom Beugelsdijk dankbaar tot doelpunt door de bal van dichtbij in het dak van het doel te schieten. Fortuna zette daar alleen wat povere schoten van André Vidigal tegenover.

ADO voelde dat de eerste zege van het seizoen voor het grijpen lag en verdubbelde de marge na 42 minuten spelen. Michael Pinto maakte een volgens de scheidsrechter een overtreding die ook na het zien van de videobeelden werd beoordeeld als een penalty. Pinto leek de bal te raken, maar daar had Nasser El Khayati maling aan. Hij stuurde de keeper de verkeerde hoek in en tekende voor zijn eerste treffer van het seizoen.

In de tweede helft werkten de doelpuntenmakers keurig samen om nummer drie op het scorebord te zetten. Lorenzen fungeerde als aangever en Abdenasser El Khayati was opnieuw de doelpuntenmaker met een keurige finish. Zodoende toonde de ploeg uit de Hofstad zich effectief met de kansen, terwijl Fortuna helemaal niets met het aardige positiespel en surplus aan balbezit deed.

Voor het bezoek had het zelfs nog een grotere nederlaag kunnen worden als El Khayati zijn tweede strafschop ook had benut, maar hij liet na om zijn hattrick te completeren. De middenvelder koos opnieuw voor dezelfde hoek en dat had doelman Koselev goed ingeschat.

Met een sterke redding voorkwam hij dat de man van de wedstrijd ook meteen topscorer van de Eredivisie mag noemen. Daar zal El Khayati van balen, maar voor de wedstrijd maakte het niets meer uit. Ook de vijf minuten voor het einde gemaakte eretreffer van Lisandro Semedo was er - hoewel vanuit een moeilijke hoek fraai binnengeschoten - slechts een voor de statistieken.