Van Bronckhorst wenst Amrabat succes: "Jammer dat hij weg is"

Sofyan Amrabat ondertekende vrijdag een contract bij Club Brugge. Coach Giovanni van Bronckhorst had de Marokkaanse international graag behouden.

Feyenoord nam Amrabat vorig jaar voor vier miljoen euro over van FC Utrecht en hij vertrekt nu voor maximaal 2,5 miljoen naar de Belgische kampioen. "Het is jammer dat hij vertrekt, maar ik zie het niet als een nederlaag. Hij heeft zijn gevoelens geuit. Voor hem is dit een goede oplossing", sprak Van Bronchkorst volgens RTV Rijnmond op een persconferentie.

"Ik had hem hier liever zien blijven, maar wel met de volledige focus. Die was weg, hij gaat nu naar een mooie club." De coach is niet teleurgesteld in de beslissing van Amrabat. "Hij heeft in de tweede helft van het vorige seizoen minder gespeeld, dat was moeilijk voor hem. Ook met het oog op het WK. We zijn goed uit elkaar gegaan, hij heeft zijn gevoel uitgesproken. Ik wens hem het allerbeste."

Na de nederlaag bij De Graafschap en de thuiszege op Excelsior gaat Feyenoord zondag op visite bij sc Heerenveen. Van Bronckhorst mist dan alleen Nicolas Jörgensen en Ridgeciano Haps. De trainer verwacht dat de Rotterdammers deze transferperiode geen nieuwe spelers meer gaan halen.