Spurs-doelman Lloris brengt nachtje in de cel door

Hugo Lloris is in de nacht van donderdag op vrijdag gearresteerd door de Londense politie vanwege rijden onder invloed.

De Metropolitan Police meldt in de Engelse media dat Lloris afgelopen nacht om 02:20 uur staande werd gehouden in het centrum van Londen. Na een blaastest moest de doelman van Tottenham Hotspur mee naar het politiebureau. Daar werd hij ongeveer zeven uur later weer vrijgelaten. Lloris moest daarbij een borgsom betalen en hij moet op 11 september voor de rechter verschijnen.

Inmiddels heeft de Fransman een statement naar buiten gebracht waarin hij zijn excuses aanbiedt.

"Ik wil me uit de grond van mijn hart verontschuldigen richting mijn familie, de club, mijn ploeggenoten, de manager en alle supporters", aldus Lloris. "Rijden onder invloed is compleet onacceptabel. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op me voor mijn acties. Dit is niet het voorbeeld dat ik wil uitdragen."

Welke maatregelen de clubleiding van de Spurs neemt, is nog niet bekend, al heeft een clubwoordvoerder in gesprek met de London Evening Standard aangegeven dat men de zaak hoog opneemt. "De club neemt zulke zaken uiterst serieus en we zullen het intern afhandelen", aldus de woordvoerder.

Tottenham Hotspur komt maandagavond weer in actie, op bezoek bij Manchester United. Het is dus nog afwachten of Lloris, die deze zomer wereldkampioen werd met Frankrijk, er dan ook bij is. Ondanks dat de 31-jarige keeper pas kort voor de seizoensstart terugkeerde van vakantie, had hij in de eerste twee speelronden van de Premier League wel een basisplek.