Schachmann klopt Dumoulin in Ronde van Duitsland

Maximilian Schachmann heeft de tweede etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. De 24-jarige van Quick-Step Floors was in een sprintje met vier net iets sneller dan Matej Mohoric. Tom Dumoulin moest genoegen nemen met de derde plaats. Schachmann neemt de leiderstrui over van zijn teamgenoot Álvaro José Hodeg, die de eerste etappe had gewonnen.

In de heuvelachtige rit naar Trier over 196 kilometer ontstond er een kopgroep van vier, met daarbij de Nederlander Etienne van Empel van Roompot-Nederlandse Loterij. Het viertal kreeg een maximale voorsprong van vijf minuten, maar met veertig kilometer van de streep werden ze ingerekend.

Op zeven kilometer van de streep lag er nog een venijnig klimmetje en daar liet Dumoulin zien dat zijn benen goed waren. Alleen Schachmann kon de Nederlander van Sunweb volgen. In de afdaling kreeg het duo ook nog het gezelschap van Mohoric, winnaar van de BinckBank Tour, en Nils Politt. In de sprint die volgde ging Politt van veraf aan en zag Schachmann er als eerste overheen. Schachmann had wel zijn sprint perfect getimed en hield Mohoric net af.

Door de zege is hij ook de nieuwe leider in de Ronde van Duitsland. De 24-jarige Schachmann heeft een voorsprong van vier seconden op Mohoric en Dumoulin. Er staan nog twee heuvelachtige ritten op het programma in Duitsland.