FOK! Wat een weer: Kans op onweer

Vandaag is het wisselend bewolkt. Vooral in het noorden komen enkele buien voor, met een toenemende kans op onweer. In de avond bereiken actieve buien de westkust met grote kans op onweer en windstoten. Plaatselijk kan ook hagel voorkomen. Het wordt beduidend koeler dan de afgelopen dagen, de middagtemperatuur ligt rond 18°C. De westenwind is matig, aan de kust en op het IJsselmeer (vrij) krachtig.

Vannacht trekken de buien oostwaarts. In de kustprovincies valt lokaal veel neerslag, ongeveer 20 mm en lokaal nog wat meer. De minima liggen tussen 14°C aan de kust en 9°C in het oosten. De wind is zuidwest tot west, matig. Aan de kust komt de wind uit het noordwesten en is vrij krachtig, aan de zuidwestkust krachtig. Bij buien kunnen aan de kust windstoten voorkomen.

Zaterdag overdag is het wisselend bewolkt met vooral in het midden en noorden buien, soms met onweer en hagel. Plaatselijk kan opnieuw veel neerslag vallen. De middagtemperatuur ligt rond 17°C. De wind komt uit west tot noordwest en is matig, aan de kust vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3

Nederland

Het is bewolkt en het miezert in Tornio (Finland)  (Foto: interpretatie)
Het is bewolkt en het miezert in Tornio (Finland) (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!