Nick is nu Lucy en wil vrouwenvoetbal scheidsen

Nick Clark was het zat om in een wit mannenlichaam vast te zitten en startte het proces om zich tot vrouw te laten transformeren. Het vervelende was dat Nick voetbalscheidsrechter was en al meer dan honderd wedstrijden per jaar had geleid, zelfs eens een wedstrijd van het nationale team onder negentien. Aan die hobby zou dan een einde kunnen komen. Gelukkig was de Engelse voetbalbond coulant en Nick mag als Lucy dameswedstrijden fluiten.

Na dertig jaar innerlijke strijd en gedachten aan zelfmoord was het zondag dan toch de beurt om als Lucy een dameswedstrijd te leiden als de allereerste transgender scheidsrechter in het voetbal.

De 46-jarige Nick is getrouwd, heeft drie kinderen en leeft al achtien jaar als transgender, maar is pas sinds drie jaar geleden begonnen met de hormoontherapie en hij verwacht volgend jaar operatief geholpen te worden.

"Gelukkig heb ik geen adamsappel, maar ik wil geen vrouwelijk gezicht", aldus de dolblije scheids. "Hopelijk accepteert iedereen me zoals ik ben. Na zoveel jaren kan ik eindelijk zeggen dat ik MEZELF ben!"

Als Lucy wil Nick anderen inspireren om ook zichzelf te zijn. Op een avond, toen Nick stomdronken was, vertelde hij zijn vrouw dat hij zich als een vrouw in een mannenlichaam voelde. Zijn vrouw steunde Nick dan ook volledig gedurende de zware periodes, ze zijn nog steeds gelukkig getrouwd en ze delen zelfs make-up tips met elkaar.

Als Lucy zou Nick graag een Premier League-scheidsrechter worden, maar hij beseft ook dat dat wel eens te hoog gegrepen zou kunnen zijn. De Engelse voetbalbond 'steunt Nick volledig en laat gewoon ieder ander toe zich met hun voorkeursgender op het veld te verschijnen'.